Novosti iz Applea: iPhone 6s / 6s Plus, iPad Pro, Apple TV

Apple iPhone je ultimativni mobilni gadget, bez obzira što će Android korisnici to vjerojatno drugačije formulirati. Ultimativna kvaliteta izrade, sjajni zasloni, fluidan rad i izvrstan iOS zaslužni su za kultni status i vjerne kupce. Koji pak Appleu donose brdo novaca – trenutno imaju oko 200 milijardi dolara keša u bankama. Zasluženo!

Apple sada već tradicionalno uznačava slovom S unaprijeđene modele a punim brojem potpuno nove uređaje. Usprkos toga, iPhone 6s ima sve novo osim izgleda…

Osvježena šestica zvuči jako zanimljivo, jedva čekamo da je uživo isprobamo. Do tada, pogledajmo koje su novosti, i zašto smatramo da je Apple iPhone 6s vrhunski uređaj…

Apple iPhone 6s i 6s Plus

Kućište izgleda isto (nova je rose gold boja) ali sve ostalo je novo. Pa čak i samo kućište – sada je izrađeno od vrlo kvalitetne Aluminij 7000 legure, koja se koristi u avio industriji. Sjećate se (napuhane) afere sa savijanjem iPhonea 6 Plus? To se više neće događati.

No potpuno je nova kamera (12 MP, 4K video), čipset Apple A9 (70% brži CPU, 90% brži GPU), sada ima 2 GB RAM-a (još nepotvrđeno) a čitač otiska prsta je dvostruko brži.

Pogledajte performanse: iako je prošla godina dana od predstavljanja iPhonea 6, one je i danas vrlo brz mobitel, u svakodnevnom radu ali i u igrama. Novi iPhone 6s je značajno brži, iako je A9 i dalje smo dvojezgreni čipset.

Koliko je brz? Brži od trenutno svih Android mobitela. Na iPhoneu 6s možete istovremeno obrađivati dva 4K video zapisa, što je problem i mnogim stolnim računalima.

Apple kaže da su grafičke performanse iPhonea 6s na razini konzola. Ok, možda onih prethodne generacije, ali opet – to je sjajno postignuće za mobitel.

Zasloni su isti kao i kod prethodnika – 6s ima 4.6″ sa 326 ppi, 6s Plus donosi 5.5″ s gustoćom piskela od 401 ppi. To su vrlo kvalitetni IPS zasloni, no glavna novost jest 3D Touch. Apple iPhone 6s prepoznaje jačinu pritiska na zaslon i time nudi dodatne mogućnosti upravljanja. Pogledajte donji video…

You may also like...