Rotvajler plače nad tijelom svog uginulog brata

Ukoliko biste vidjeli kako rotvajler plače, vjerovatno ne biste vjerovali „svojim očima“.
Ovi psi markantnog izgleda nerijetko su na meti predrasuda i zabluda kada su u pitanju njihove dobre osobine. Rijetko ko vjeruje da su oni veoma vjerni i požrtvovani psi.

Da su oni veliki emotivci i odani prijatelji dokazuje nam priča iz porodice u kome živi Brut – prelijepi crni rotvajler. Do nedavno u ovom domu je živio sa svojim bratom, Henkom, koji je nažalost uginuo. Brut je tog trenutka legao pored njega, zaplakao i odbijao je da se pomjeri od njega sve vrijeme.

 

U nastavku izdvajamo neke o najljepših mudrih izreka i citata i psima. Pametne osobe kroz povijest uspjele su savršeno definirati odnos čovjeka i psa u svega rečenicu ili dvije. Ove mudre izreke i citati o psima možda će biti dovoljno snažni da vas uvjere da svoje srce otvorite i za jednog psa. Da je pas čovjekov najbolji prijatelj nije tek puka fraza. Iza te izjave stoje bezbrojni dokazi i svjedočanstva. Ako ste se razočarali u ljudima, tada nabavite psa i nikada nećete biti sami. Ova vjerna životinja neće vas napustiti niti kada vas zadese brojne životne nedaće i brodolomi. Zapamtite da je pas možda jedino biće na svijetu koje vas voli više od samoga sebe. Ne postoji psihijatar koji će vam pomoći kao pas koji vam liže lice.

Čovekov jedini potpuno nesebičan prijatelj u ovom sebičnom svetu, jedini koji ga nikad ne napušta, jedini koji se nikad neće pokazati nezahvalnim i koji ga nikad neće izdati jest njegov pas. On će stajati verno uz njega u bogatstvu i u siromaštvu, u dobru i u zlu. Spavaće na hladnom tlu, na ledenom vetru i snegu samo da bude uz svoga gospodara. Lizaće ruku koja mu ne može ponuditi hranu, lizaće rane koje nastaju u dodiru s okrutnošću sveta. Čuvaće svog siromašnog gospodara kao kralja. Ostaće uz njega i kad ga svi drugi napuste. Onaj savršeno nesebičan prijatelj, jedini kojeg čovjek može imati na ovome sebičnom svijetu, onaj koji ga nikad ne napušta, onaj koji nikad nije nezahvalan ni prijetvoran, to je njegov pas.” On me čeka, on me uvek čeka, na vratima jedna njuška meka, očima mi srce svoje daje, reči ne zna, ali zato laje

You may also like...